svenka ćirilicomCentar za ženske studije sa vama deli tekst prof emerita Svenke Savić, koji Politika do danas nije objavila. Tekst predstavlja reakciju prof Svenke Savić na intervju Jasmine Grković-Mejdžor, profesorke na Odseku za srpski jezik i lingvistiku u Novom Sadu i redovne članice SANU, objavljen u intervjuu u Politici, 7.6.2021. godine. Tekst prenosimo u njegovom integralnom obliku.

Sta se desilo s rodomU četvrtak, 10. jula, putem platforme Zoom, održan je razgovor “Šta se desilo sa rodom?” koji je organizovao Centar za ženske studije. Razgovor je prenošen uživo preko YouTube platforme, a prisustvovalo mu je 70 slušateljki i slušatelja. 

dubrovnik feminism and left social mediaDanas je, uz pozdravne govore organizatorki, Daše Duhaček, Ethel Brooks i Nade Bruner Ljubišić, svečano otvoren postdiplomski kurs „Feministička kritička analiza: Feminizam i levica - druge istorije, druge budućnosti“ u organizaciji Centra za ženske studije, Beograd, Katedre ženskih, rodnih i studija seksualnosti na Ratgersu državnog univerziteta Nju Džersi i Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum, Beograd.

dubrovnik feminism and left social mediaUz sjajne sesije i inspirativne glavne govornice i govornike, kurs „Feministička kritička analiza: Feminizam i levica - druge istorije, druge budućnosti“ pružiće učesnicima i učesnicama priliku da istražuju višestruke i kompleksne odnose feminizma i levice u različitim formatima.

Poziv za podnošenje ponudeCentar za ženske studije Beograd traži DIZAJNERKU ZA ILUSTROVANJE STRIPA I IZRADU VIZUELNOG IDENTITETA KAMPANJE za potrebe projekta „Taking back the time: a research-based campaign for equitable housework habits among Millenials & Zoomers“.