Osmi mart je poseban dan za Centar za ženske studije - pored Međunarodnog dana žena, ove godine slavimo i naš 29. rođendan! Tim povodom, organizovaćemo dva događaja.

Prvi događaj koji će Centar organizovati, kao i prethodnih godina, a koji je otvoren za sve zainteresovane, je “Feministička teorija na dar”. Posle godine kada smo sve čitale sa ekrana, nudimo vam štampano izdanje temata časopisa Antropologija “O nasilju nad ženama  - prilog proučavanju”, čije su urednice Zorica Ivanović i Nađa Bobičić. Časopis možete preuzeti lično u Beogradu ili dobiti poštom. Za više informacija u vezi “Feminističke teorije na dar”, pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama, jer ćemo informacije objavljivati blagovremeno na našoj fejsbuk stranici, kao i na našem instagram nalogu.

Drugi događaj koji organizujemo osmog marta je početak novog ciklusa predavačkog programa. Centar za ženske studije je prvo predavanje organizovao 8. marta 1992. godine. Posle 29 godina, radujemo se da drugu Digitalnu feminističku školu takođe počinjemo 8. marta. Preko 60 polaznica i polaznika iz preko 30 različitih mesta, odnosno 8 država, će se okupiti da se upoznaju i započnu zajedničku obrazovnu avanturu.

*rad Centra za ženske studije se odvija uz pomoć institucionalnog granta u sklopu projekta ACT – za aktivno građanstvo, uz podršku SDC/Građanske inicijative.