Centar za ženske studije Beograd traži DIZAJNERKU ZA ILUSTROVANJE STRIPA I IZRADU VIZUELNOG IDENTITETA KAMPANJE za potrebe projekta „Taking back the time: a research-based campaign for equitable housework habits among Millenials & Zoomers“.

Projekat „Taking back the time“ Centar za ženske studije Beograd (CŽS) sprovodi u saradnji sa organizacijom Crvena – Udruženje za kulturu i umjetnost iz Sarajeva. Projekat ima dve faze. U prvoj se sprovodi kvalitativno istraživanje o praksama žena mlađe generacije tzv. Milenijalki i Zumerki, kada je u pitanju kućni rad tokom perioda pandemije. Druga podrazumeva široku kampanju koja se zasniva na rezultatima dobijenim tokom istraživanja. Ključni rezultati će biti uobličeni u dve epizode stripa (od po 10 strana), ukupno 20 strana stripa, koji će u onlajn formatu biti distribuiran širom ovdašnje regije.

Poziv za podnošenje ponude

Zadaci i očekivanja:

  • Izrada osnovnih elemenata vizuelnog identiteta kampanje (logoa, templejta za mreže)
  • Redovna komunikacija sa koordinatorkama projekta i autorom/kom scenarija za strip, kao i PR timom
  • Izrada 20 strana stripa (u 2 epizode po 10 strana) prema unapred napisanom i dogovorenom scenariju

Vremenski okvir angažmana:

Angažman počinje od juna 2021. i završava se u novembru 2021. S tim da veći obim posla tj. izrada stripa počinje od septembra, dok se u junu izrađuju osnovni elementi vizuelnog identiteta.

Kriterijumi za evaluaciju ponude:

  • Iskustvo i kvalitet portfolija (50%)
  • Mogućnost pravovremene i dobre organizacije tokom celog trajanja saradnje (20%)
  • Cena (30%)

Rok:

Molimo vas da ponudu sa opisom vaših usluga pošaljete najkasnije do 25.5.2021. na e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Dokument sa tekstom konkursa možete preuzeti ovde.

Uz ponudu vas molimo da pošaljete:

  • kratki CV
  • portfolio
  • honorar (bruto) za izradu stripa i vizuelnog identiteta kampanje

 

 

*Projekat je finansiran od strane Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (Balkan Trust for Democracy of the German Marshall Fund of the U.S. – BTD).

USAID LogoBalkan Trust for Democracy of the German Marshall Fund of the U