Centar za ženske studije upisuje sledeću generaciju studentkinja i studenata na jednogodišnji dodiplomski program. Studije su, kao i prethodnih godina, besplatne.

U prvom semestru, Centar za ženske studije, organizuje kurseve o istoriji feminizma i ženskog pokreta, problematizuje pitanja sa kojima se suočavaju feministički pokreti danas u regionu i svetu, kao i pitanja savremenih društvenih i političkih procesa. Osim toga, u saradnji sa Feminističkim kulturnim centrom BeFem, pruža mogućnost studentkinjama i studentima da se upoznaju i sa feminističkom analizom medijskih praksi i kulturnih fenomena.

U drugom semestru organizujemo kurs o obrazovnim politikama, izazovima feminsitičke pedagogije, kao i pitanjima uključivanja različitih marginalizovanih grupa u formalno i neformalno obrazovanje. Takođe, nudimo i kurs koji detaljno razmatra temu nasilja prema ženama.

Ukoliko želite da pohađate program Centra za ženske studije, preuzmite i popunite prijavu za upis 

Informacije o upisu i programu možete dobiti putem elektronske pošte Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., dok se informacije o programima prethodnih školskih godina mogu naći na sajtu Centra za ženske studije.

Studenti i studentkinje koji/e uspešno završe dvosemestralne studije i napišu rad, dobijaju sertifikat koji ima nezvanično priznanje nekoliko univerziteta u svetu.

Rok za prijavljivanje je utorak 3. oktobar 2017.