digitalna feministicka skola

Jednosemestralni obrazovni program Digitalne feminističke škole, prvi obrazovni program ovog formata u regionu, zvanično je počeo 21. novembra.

Iako je predviđeno da ovaj program pohađa 30 studentkinja i studenata, interesovanje za učešće je bilo izuzetno veliko, odnosno, pristiglo je preko dve stotine prijava iz svih krajeva sveta. Uprkos našoj želi da sve zainteresovane kandidatkinje i kandidate uključimo u program, a zbog tehničkih ograničenja, prvu generaciju Digitalne feminističke škole smo ograničile na 65 studentkinja i studenata iz Srbije i regiona (Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske...).

Studentkinje i studenti će moći da prate ciklus od ukupno 14 predavanja, podeljenih u četiri tematske celine - Osnove feminističkih teorija, Ženska istorija & ženski pokreti, Savremeni feministički izazovi i Žene & (žensko) stvaralaštvo. U realizaciji predavačkog dela programa, koji obuhvata značajne teme i iz feminističke perspektive problematizuje različite aspekte ženske egzistencije u savremenom društvu, učestvovalo je ukupno 18 predavačica.

Sva predavanja, kao i dodatni materijal, dostupni su studentkinjama i studentma Digitalne feminističke škole u digitalnom formatu. Nakon što uspešno odslušaju predavanja, učesnice i učesnici će predati završni rad, kao uslov za dobijanje sertifikata.

Studentkinjama i studentima Digitalne feminističke škole želimo srećan početak semestra i uspešan rad!

Program Digitalne feminističke škole je podržala Trag fondacija.