Strip br. 1 – Azra

Centar za ženske studije Beograd i Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA iz Sarajeva realizovali su istraživanje „Vratiti svoje vr(ij)eme: kampanja za ravnopravne navike u obavljanju kućnog rada među Milenijalkama i Zumerkama“, uz podršku Balkan Trust Fund.

Nakon razgovora održanih putem fokus-grupa sa više od 50 mladih žena u dobi od 19 do 34 godina, istraživačice su uputile poziv književnici Lejli Kalamujić da u saradnji s ilustratorkom Danicom Jevđović pomogne kreativno osmisliti prvi od šest epizoda stripa koji na jednostavan način prikazuju različite situacije u kojima su se mlade žene u Bosni i Hercegovini i Srbiji našle tokom pandemije, te tako doprinesu znanju o količini neplaćenog kućanskog posla, brige i nege koje one obavljaju.

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States).

Strip br. 1 - Azra
Ep1_2
Ep1_3
Ep1_4
Ep1_5
Ep1_6

Projekat „TAKING BACK THE TIME“ Centar za ženske studije sprovodi u saradnji sa organizacijom Crvena – Udruženje za kulturu i umjetnost iz Sarajeva (@crvena_sarajevo ).

Projekat je finansiran od strane Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (Balkan Trust for Democracy of the German Marshall Fund of the U.S. – BTD).